Blog

december 18, 2016 55 views

Blog: Gouden netwerktips

Gisteren was ik weer op een netwerkbijeenkomst, ik zoek ze tegenwoordig uit. Het belangrijkste van de bijeenkomst is vaak: Wie kom ik hier tegen. Soms zijn er vooraf lijsten te vinden met aanmeldingen, dit wil natuurlijk niet zeggen dat deze mensen er altijd zijn want de meeste netwerkbijeenkomsten zijn gratis. Dit levert altijd een aantal no-shows op.

Blog: Wat is een Sales Excellente organisatie?

Aan het begin van mijn sales carrière stond ik voor de opdracht om in een grote B2B organisatie sales excellence te implementeren. De eerste vraag die ik me zelf stelde was: wat is sales excellence en wat maakt de ene sales organisatie veel succesvoller dan een andere?

Dat was geen gemakkelijke vraag aangezien er zowel op internet, binnen en buiten het bedrijf verschillende visies bestaan op de term ‘sales excellence’. Nog steeds verbaas ik me erover dat bedrijven denken dat ze alleen met een (jaarlijkse) sales training een structureel betere sales organisatie krijgen. Google zelf maar eens op de woorden ‘Sales Excellence’ en je zult versteld staan van hoeveel organisaties naar een sales training verwijzen of een ‘Sales Academy’.  Uit mijn eigen ervaring weet ik ook dat veel sales managers met een sales training gewoon een vinkje willen laten zien naar hun manager zonder dat die training nu ook echt naar een resultaat leidt. 

december 17, 2016 64 views
december 17, 2016 437 views

Blog – Segmenten: Waarom doelgroepen segmenteren?

De ene klant is kansrijker dan de andere. Dit geldt ook voor prospects. Focus op de kansrijke doelgroepen brengt succes. Dit is één van de vijf harde wetmatigheden uit ons model, Sales Acceleratie Management, die zorgt voor gegarandeerde omzetgroei. Met de juiste segmenten brengt u de juiste focus aan in uw marktbewerking. Slimmer selecteren is al snel goed voor 20% omzetgroei.

Hoe kom ik er achter waar de beste kansen liggen? Hoe selecteer ik de beste klanten en prospects?

december 16, 2016 85 views
november 28, 2016 43 views
1 2 3 13