Zwart

Revitalisering van commerciële organisatie na veranderende financiële structuur

Als consultant en trusted advisor sta ik met Zwart – een wereldspeler in powersupplies- aan de bron om de ambitieuze groeiplannen te realiseren. Het bouwen van een commerciële organisatie die in staat is om de ambitieuze groei doelstellingen te kunnen gaan realiseren qua processen en procedures, perfecte integratie van data-gedreven-ondernemen en vooral niet te vergeten om de medewerkers mee te nemen in deze ingrijpende transitie die verder gaat dan het aanleren van skills, maar het ontwikkelen van organisatie gedrag.

Verkregen <strong data-lazy-src=

Verkregen resultaten

Omzetgroei , efficiency en rendementsverbetering

We hebben voor Zwart een effectieve commerciële organisatie gebouwd die hen in staat stelt om de ambitieuze doelstelling aan kan om te realiseren. Effectief en efficiënt en significante resultaat verbeteringen.

Vraag

Vraag

Door veranderende kapitaal verhoudingen en de verandering van familiebedrijf naar equity het in stelling brengen van de organisatie voor commerciële slagkracht.

Door veranderende kapitaal verhoudingen en de verandering van familiebedrijf naar equity het in stelling brengen van de organisatie voor commerciële slagkracht.

We hebben Zwart mogen begeleiden in de transitie van een familiebedrijf naar een nieuwe eigendomsverhouding van een venture investor. Een commerciële organisatie gebouwd die klaar is om de ambitieuze doelstellingen te kunnen waarmaken. Daarbij is het commerciële team in hun kracht gezet door talenten te matchen met de juiste rollen. Veranderkracht te mobiliseren door een integrale kijk op processen en mens in de organisatie.”

Oplossing

Oplossing

Een maatwerk strategisch en operationeel verbeterprogramma

Als masterminds hebben we een nieuwe commerciële organisatie voor Zwart ontwikkeld en vorm gegeven. De customer journey is gespiegeld aan het verkoopproces, noodzakelijk om de toekomstige ambities te realiseren waarin de klantvraag centraal staat alsook een effectieve en efficiënte onderlinge samenwerking te garanderen. We hebben de gehele organisatietransitie – vanaf initiële verandering tot de werkelijke intrinsieke implementatie van de nieuwe wijze van werken – intensief begeleid. Nieuwe processen zijn ontwikkeld en geïmplementeerd. Uitvoerig gekeken naar leiderschap – de mensfactor binnen Zwart – niet alleen qua vaardigheden, attitude en capaciteiten, maar eveneens om op een energie gevende manier samen te werken in de nieuwe organisatie én de noodzaak van veranderend gedrag, die de nieuwe organisatie vraagt.

Meer weten? Neem contact met ons op