Lex Tholen

  • 06 53 33 65 22
  • lex.tholen@redfoxblue.nl

Lex is gepassioneerd door het commerciële proces. Creatief en handig vooroplopen in het bijsturen van de commerciële richting. De totale organisatie ervan doordringen dat iedere medewerker zich in zijn handelen moet richten op het optimaal bedienen van de klantbehoeften, client centricity, is een uitdagende opgave, die ik graag aanga.
Hij heeft voor meerdere bedrijven een zeer pragmatische en effectieve vertaling van de strategie naar een succesvolle implementatie gemaakt. Het creëren van draagvlak bij de individuele medewerker, de kleinste verandereenheid, is hierbij de sleutel tot succes.

Expertise gebieden

  • Ontwikkeling van de commerciële (internationale) strategie.
  • Vertalen van strategie in “hapklare ” actieplannen
  • Coaching bij de implementatie van veranderingen.
  • Leiderschap coaching op directie en MT-niveau
  • Management en sales training.
  • Interim Management: Change en turn-around.

Achtergrond

Na Nijenrode en de Ecole des Affaires de Paris (ESCP-EAP, Parijs, Oxford, Düsseldorf) heeft Lex 25 jaar internationale marketing, sales en algemeen managementfuncties bekleed. Onder andere bij Océ France (marketing), Nyloplast Europe (commercieel manager), Van Geel Group (commercieel directeur) en VDL Konings Machinefabrieken (algemeen directeur). Hij heeft 10 jaar in Frankrijk, Duitsland en België gewerkt. In 2000 heeft hij het Advanced Management Programme op INSEAD gevolgd. Hij kent meerdere continenten maar is een specialist op het gebied van verkooporganisaties en distributiekanalen in Europa.
Sinds 2007 is Lex actief als zelfstandig marketing & sales consultant/interimmanager. Zo heeft hij meegeholpen bij de opzet van een franchiseformule, verkoopteams gerekruteerd en opgeleid en in 2009/2010 was hij o.a. 9 maanden medeverantwoordelijk voor de integratie van de sales operaties van 2 groothandels (na overname). In 2011 is hij senior partner bij RedFoxBlue geworden waar hij met succes een 15-tal bedrijven en Management Teams heeft geholpen om fundamenteel een hoger commercieel rendement te halen. Lex heeft woon- en werkervaring in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Amerika en de VAE.

Passie

Met creativiteit, nuchterheid en een dosis mensenkennis de juiste commerciële koers vinden. Echt het verschil maken voor je klant!
Lex houdt van golf, fitness, architectuur, theater en reizen.

T: 06 53 33 65 22

E: lex.tholen@redfoxblue.nl