Relatiemanager GGZ instelling

Relatiemanager met passie, die meer wil dan alleen ‘scoren’

Onze opdrachtgever is een specialistische GGZ instelling die nationaal en internationaal mensen integraal behandelt met ernstige psychische klachten. Met een unieke aanpak, die bestaat uit de combinatie van interne zorg vanuit twee klinieken in Limburg en een ambulante vervolgbehandeling, zorgt men ervoor dat mensen, die gemotiveerd zijn om hard aan zichzelf te werken middels een intensief en kortlopend programma, snel weer hun taken en rollen kunnen oppakken in de maatschappij.

De twee klinieken bestaan uit een behandelcentrum voor Nederlandstalige cliënten en een voor internationale cliënten, waar de voertaal Engels is. Daarnaast heeft onze opdrachtgever een kantoor in Driebergen, van waaruit onder andere de collega’s van communicatie, marketing en relatiemanagement werken, waarmee je in deze functie nauw zult samenwerken.

De ambities zijn groot. De organisatie staat aan de vooravond van een vlucht naar voren, om ervoor te zorgen dat het niet alleen een groter deel van deze zorg via onze opdrachtgever gaat verlopen, maar ook internationaal de marktpositie wordt uitgebreid. Dit betekent dat een nauwe samenwerking tussen operatie en externe betrekkingen nog nadrukkelijker vorm moet krijgen. Relatiebeheer, relatie op- en uitbouw bij de diverse doelgroepen, nationaal en internationaal (met name verwijzers en belangrijke samenwerkingspartners) en verkenning van samenwerkings- of ontwikkelingsmogelijkheden om U-center nog beter te positioneren als unieke (topklinische) zorginstelling maakt daar nadrukkelijk onderdeel van uit. De plannen zijn klaar. Nu is het tijd om die van papier te krijgen.

 

Samenvatting van de functie: van plan naar actie

De collega die wij zoeken is in staat om aan de volgende zaken vorm te geven:

 • Uitvoering geven aan de gedefinieerde salesstrategie.
 • Functioneel aansturen van een klein relatiemanagementteam (als onderdeel/subteam van het team communicatie, marketing en relatiemanagement) zodat men zowel in kwaliteit als in kwantiteit, vanuit ritme en structuur en de beschikbare capaciteit, optimaal invulling geeft aan de uitvoering van het marktplan. Vanzelfsprekend pak jij daarin ook je eigen rol richting het externe veld en treed je op als sparring partner voor de internationale relatiemanagers.
 • Op te treden als relatiemanager voor de Nederlandse markt. Het zelfstandig bewerken van de in het plan gedefinieerde doelgroepen (zorgverzekeraars, arbodiensten, verwijzers, grote bedrijven en potentiële opdrachtgevers met behoefte aan deze specifieke vorm van zorg) in Nederland. Hierbij gebruikmakend van de reference-cases en de opgedane expertise bij huidige grote opdrachtgevers in de Benelux. Afhankelijk van de aard van de relatie doe je dit samen met de directeur en/of behandelaren.
 • Het ontwikkelen en realiseren van new business voor de Nederlandse markt.
 • Het – procesmatig verder ontwikkelen/optimaliseren van de verbinding tussen ‘commercie’ en ‘operatie’, zodat dat wat extern afgesproken wordt intern – gedragen – vorm krijgt en daarmee de beoogde plannen realiteit worden.
 • Het helpen ontwikkelen van de ‘sales’-skills van de kliniek-managers en behandelaren, omdat deze als verlengstuk van sales een belangrijke bijdrage leveren in de stap van oriëntatie naar keuze van de potentiële opdrachtgever
 • het bieden van toegevoegde waarde richting het communicatie center, die een doorslaggevende rol kunnen hebben in de customer journey van toekomstige cliënten.

Als teamlead relatiemanagement rapporteer je aan de manager communicatie, marketing en relatiemanagement. Het dienstverband omvat 32/36 uur per week.

 De persoon die wij voor ogen hebben:

 • Is een salesprofessional die het leuk vindt zijn expertise ook binnen de organisatie uit te dragen en (zorg)professionals hier in mee te nemen
 • Heeft bij voorkeur kennis van het commercieel bewerken van zorg-gerelateerde organisaties, zorgverzekeraars, arbodiensten of GGZ
 • Heeft ervaring met online ontwikkelingen op het gebied van relatiemanagement (bijv. Webinars)
 • Heeft affiniteit met marketing en marketingcommunicatie
 • Heeft aantoonbaar ervaring binnen vergelijkbare salesfuncties
 • Is daadkrachtig en hands-on
 • Is een sturend en verbindend beïnvloeder op het mensen meenemen in veranderingen
 • Is specialist in het verbeteren van commerciële structuren en processen
 • Is gedisciplineerd en oplossingsgericht
 • Spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels
 • Vindt reizen binnen de Benelux geen probleem

Wat mag je van de opdrachtgever verwachten:

 • Een salaris conform schaal 65 van de CAO Zorg (bandbreedte tussen € 49.000 en € 73.000 incl. 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Een auto en overige tools om het werk (flexibel) goed te kunnen verrichten
 • Een arbeidsovereenkomst voor 32 of 36 uur/week
 • Een uitdagende, flexibele en prachtig in het groen gelegen, inspirerende werkomgeving waar ambitieuze behandelaars en servicegerichte professionals uitmuntend werk willen leveren in de psychotherapeutische hulpverlening. Want ook de omgeving draagt in belangrijke mate bij aan werkgeluk en in behandelresultaat
 • Een mensgerichte organisatie, waarin dankzij een hechte en zorgende teamgeest onder de collega’s medewerkers zich veilig, gesterkt en gemotiveerd voelen om al hun kwaliteiten optimaal in te zetten.
 • Een complexe en ambitieuze werkomgeving, waarin jouw toegevoegde waarde hard nodig is om de plannen te kunnen realiseren en waar je dus zeer welkom bent.

Interesse?

Reageer door je motivatiebrief en CV te sturen naar Adka van Osnabrugge van RedFoxBlue Werving en Selectie. Mobiel nummer +31 6 51280798. Email: saleswerving@redfoxblue.nl

Niet exact wat je zoekt? We hebben nog meer vacatures!

Meer weten?

Adka van Osnabrugge

Werving & Selectie specialist


adka.van.osnabrugge@redfoxblue.nl 06 51 28 07 98

Robert Hamminga

Managing Partner RedFoxBlue


robert.hamminga@redfoxblue.nl 06 19 22 87 08